ညစာအျပီးမွာ စားေနက် မုန္႔အခ်ိဳပြဲေတြကိုပဲ အခ်ိဳတည္းေနရတာပ်င္းစရာေကာင္းပါတယ္။ တစ္ခါတစ္ေလမွာ အေျပာင္းအလဲေလးျဖစ္သြားေအာင္ ဘိုဆန္ဆန္ဝိုင္နဲ႔ အရသာထူးကဲ့တဲ့အခ်ိဳပြဲေလးသံုးေဆာင္ၾကည့္ရင္မေကာင္းဘူးလား။ ဒီအတြက္ ၾသစေၾတးလ်ရဲ႕နာမည္ေက်ာ္ Jacob's Creek ဝိုင္အမ်ိဳးမ်ိဳးထဲကမွ Shiraz ဝိုင္နဲ႔လိုက္ဖက္လွျပီး အရသာထူးကဲတဲ့ မက္မန္းသီးမုန္႔အခ်ိဳပြဲလုပ္နည္းေလး ေပးခ်င္ပါတယ္။ ဒီနည္းဟာဆိုရင္ နာမည္ေက်ာ္ ဖက္ရွင္ဓါတ္ပံုနဲ႔ ရုပ္ရွင္ဓါတ္ပံုပညာရွင္ Nayantara Parikh ကိုယ္တိုင္ Jacob's Creek Wine Table မွာေဝမွ်ေပးခဲ့တဲ့နည္းပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
မက္မန္းသီးအႏွစ္အတြက္
- မက္မန္းသီးမွည့္ - ၈၀၀ ဂရမ္ (ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး အေစ့ထုတ္ထားပါ)
- သၾကား - ၅၀ ဂရမ္
- လိေမၼာ္သီးအခြံျခစ္ ( လိေမၼာ္သီးတစ္လံံုးရဲ႕အျပင္ခြံကုိ ျခစ္တံျဖင့္ျခစ္ပါ။ အတြင္းမွအျဖဴေရာင္အမွ်င္မ်ားမပါေစဘဲ အျပင္ခြံကုိပဲ ျခစ္ရမွာပါ)
- သစ္ၾကံပိုးေခါက္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ဂ်ံဳမႈန္႔ - လဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
မုန္႔သားအကာအတြက္
- ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၂၅၀ ဂရမ္
- ေထာပတ္ - ၁၅၀ ဂရမ္
- သၾကား - ၈၀ ဂရမ္
- သၾကားညိဳ - ၈၀ ဂရမ္
- မက္မြန္သီးမႈန္႔ - ၅၀ ဂရမ္
ျပဳလုပ္ပံု
၁။ Oven ကို fan force နဲ႔ 200C/180C ေလာက္အပူေပးထားပါ။
၂။ အေနေတာ္ပန္းကန္ျပားကို ဆီအနည္းငယ္သုတ္ျပီး မက္မန္းသီးေတြအရင္ထည့္ပါ။
၃။ သၾကား၊ျခစ္ထားတဲ့လိေမၼာ္ခြံ၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္ နဲ႔ ဂ်ံဳမႈန္႔တုိ႔ကိုသမေအာင္ေမႊျပီး မက္မန္းသီးေတြအေပၚေလာင္းထည့္ပါ။
၄။ အေပၚကေနမွ ေရ လဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္းေလာက္ေလာင္းထည့္ပါ။
၅။ မုန္႔သားအကာပါဝင္ပစၥည္းေတြအားလံုးကို ေမႊစက္ထဲထည့္ျပီးသမတဲ့အထိေမႊပါ။ ဒါမွမဟုတ္ ေထာပတ္နဲ႔ဂ်ံဳမႈန္႔ကို လက္နဲ႔ပဲနယ္ျပီး တျခားပါဝင္ပစၥည္းေတြကိုထပ္ထည့္ကာ နယ္ေပးလို႔လည္းရပါတယ္။
၆။ နယ္ထားတဲ့မုန္႔သားအကာေတြကို မက္မန္းသီးအႏွစ္ေပၚေလာင္းထည့္ျပီး Oven ထဲမွာ မိနစ္ ၃၀ ကေန ၄၀ ေလာက္အထိ ေရႊညိဳေရာင္သမ္းလာတဲ့အထိဖုတ္ပါ။
၇။ အဲဒီေနာက္ ၁၅ မိနစ္ေလာက္အေအးခံထားျပီးရင္ ခရင္မ္၊ ဒါမွမဟုတ္ သစ္ခြေရခဲမုန္႔ေလးနဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ျပီပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
ကဲ... Jacob's Creek ရဲ႕ Shiraz ဝိုင္နဲ႔ မက္မန္းသီးမုန္႔အခ်ိဳပြဲေလးကိုျမည္းရင္း ထူးျခားတဲ့ဘိုဆန္ဆန္ညခ်မ္းေလးတစ္ခုကို အခုပဲ ကိုယ္တုိင္ဖန္တီးၾကည့္လိုက္ၾကရေအာင္လား။
Post a Comment