Top News

ဆိတ္သားဒိန္ခ်ဥ္ႏွပ္


ဆိတ္သားကို ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ေပါင္းစပ္ၿပီး ႏူးႏူးညံ့ညံ့ေလးျဖစ္သြားေအာင္ ခ်က္ၾကရေအာင္ေနာ္။

  • ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား


  1. ဆိတ္ေပါင္သား ၃၀ သား
  2. ဒိန္ခ်ဥ္ စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
  3. ၾကက္သြန္နီ ၁၀ သား
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ လံုး
  5. ခ်င္း အနည္းငယ္
  6. ဇီယာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ၁/၂ ဇြန္း
  7. နႏြင္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၃ ဇြန္း
  8. ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
  9. Meizan ဆီ ၁၀ သား
  10. ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ၁/၂ ဇြန္း
  11. အသားမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း


  • ခ်က္နည္း

၁။ ဆိတ္သားကို သန္႔စင္ေရေဆးၿပီး အေနေတာ္အရြယ္တံုးလိုက္ပါ။ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ဆားတစ္ဝက္၊ အသားမႈန္႔တစ္ဝက္၊နႏြင္းတို႔နဲ႔ ႏွံ႔ေအာင္နယ္ၿပီး ၄၅ မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္းတို႔ကို ညက္ေအာင္ျပဳလုပ္ထားပါ။ ဇီယာကို မီးေအးေအးနဲ႔ မိနစ္ဝက္ခန္႔ေလွာ္ၿပီးေနာက္ ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။
၃။ ခ်က္မည့္အိုးထဲကို ဆီထည့္ပါ။ ဆီပူရင္ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ခ်င္းနဲ႔ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔တို႔ကိုထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္မ်ားႏြမ္းရင္ ဆိတ္သားႏွပ္၊ ခ်န္ထားတဲ့ ဆားနဲ႔ အသားမႈန္႔တို႔ကိုထည့္ၿပီး ၃မိနစ္ခန္႔ လံုးခ်က္ခ်က္ပါ။
၄။ အနံ႔ေမႊးၿပီး အေရာင္ေျပာင္းလာရင္ေတာ့ အသားႏူးေလာက္ရံု ေရေႏြးထည့္ၿပီး မီးအေနေတာ္နဲ႔ အဖံုးအုပ္ကာခ်က္ပါ။ အသားႏူးၿပီး ဆီျပန္ရင္ေတာ့ အေပါ့အငံအေနေတာ္ရင္ ဇီယာအုပ္လိုက္ပါ။ အနံ႔အရသာနဲ႔ ျပည့္စံုတဲ့ဆိတ္သားဒိန္ခ်ဥ္ ဟင္းလ်ာကိုရရွိပါၿပီ။

Post a Comment

Previous Post Next Post