ကင္ဆာေပ်ာက္ေစမယ့္ မုန္လာဥနီေဖ်ာ္ရည္ ေဖ်ာ္နည္း


Mrs Ann Cameron ရဲ႕ ကိုယ္ေတြ႔ ကင္ဆာေပ်ာက္ကင္းေစတဲ့ မုန္လာဥနီ ေဖ်ာ္ရည္အေၾကာင္းကို သိၿပီး ျဖစ္ပါလိမ့္မယ္။ စိတ္၀င္စားၾကတဲ့ အတုိင္း မုန္လာဥနီ ေဖ်ာ္ရည္ တစ္မ်ိဳးတည္းကိုပဲ စြဲၿပီး ေသာက္ၿပီးတဲ့ေနာက္မွာ သူမရဲ႕ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြ မရွိေတာ့တဲ့ အေၾကာင္း အံ့ၾသဖြယ္ ႀကံဳေတြ႔ခဲ့ရပါတယ္။

ကင္ဆာ အဆင့္္ ၄ အေျခအေနမွာ ဒီေဖ်ာ္ရည္ကို ၆လဆက္တိုက္(အခ်ိဳ႕သတင္းေတြမွာေတာ့ ၈လလို႔ ေဖာ္ျပၾကပါတယ္) ေသာက္ၿပီး အႀကိတ္ေတြ ထပ္မပြားေအာင္ ထိန္းႏုိင္ခဲ့ပါတယ္။ သူမရဲ႕ မုန္လာဥနီျဖင့္ ကင္ဆာကုသျခင္း ဆိုတဲ့ စာအုပ္ကို ေရးသားခဲ့ၿပီး ေဖ်ာ္ရည္ျပဳလုပ္ပံုကိုလည္း ျပန္ၿပီး မွ်ေ၀ခဲ့ပါတယ္။ MyFood Myanmar ကို ဖတ္ေနတဲ့ သူငယ္ခ်င္းေတြ အတြက္လည္း ျပန္ၿပီး မွ်ေ၀လိုက္ရပါတယ္။

လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
    • မုန္လာဥနီ 2.5 kg (အႀကီး၆ေတာင့္ရွိပါတယ္)
    • ၁ လက္မ အရြယ္ ဂ်င္း
    • သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ အမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းရဲ႕ ၈ပံု၁ပံု (ဇြန္းဖ်ားခန္႔)
    • နႏြင္းမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္
    • သံပုရာသီး တစ္ျခမ္း (မထည့္လည္း ရပါတယ္)

ျပဳလုပ္ပံု
မုန္လာဥနီေတြကို မႀကိတ္ခင္မွာ ေရတစ္နာရီေလာက္ စိမ္ထားပါ။ ေျမၾသဇာရဲ႕ အႏၱရာယ္ကေန ကင္းေ၀ေစဖို႔ အတြက္ပါ။ ပါ၀င္ ပစၥည္းေတြကို ေရာႀကိတ္ၿပီး ေရအနည္းငယ္နဲ႔ ေဖ်ာ္ေသာက္ပါ။ သူမကေတာ့ မနက္တိုင္း ေသာက္တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ မုန္လာဥနီ ေဖ်ာ္ရည္ဟာ ကင္ဆာသမားေတြ အတြက္ ကုသနည္းျဖစ္ၿပီး ကာကြယ္ခ်င္သူမ်ား အေနျဖင့္လည္း ေသာက္လို႔ ရပါတယ္။ ေသြးတြင္း အဆီ ကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးၿပီး အသားအေရ ၾကည္လင္လာေစႏုိင္ပါတယ္။ အမ်ိဳးသမီးေတြ အတြက္ အထူး သင့္ေလ်ာ္တဲ့ ေဆးတစ္လက္မို႔ အက်ိဳးမ်ားေစပါတယ္။
အားလံုးပဲ ေရာဂါေတြရဲ႕ အေ၀းမွာ က်န္းမာ လွပစြာ ေနထိုင္ႏုိင္ၾကပါေစ။
Credit.

Post a Comment

Previous Post Next Post